Casus B.P.

B.P.

man

66

client komt voor de vervanging van zijn hoortoestellen. Is bij Kentalis geweest, voorschrift voor cat 5. Loopt vaak te "snotteren" zoals hij het zelf zegt en moet zijn oren wel vaak klaren maar dit is meer voor het gevoel zegt hij. Het gehoor veranderd niet met het klaren van de oren. Heeft dit altijd al wel wat zoals hij zelf zegt gevoelige slijmvliezen. Last van oorsuizen in zekere mate

Naar mijn idee ziet het trommelvlies beeld er wel rustig uit. (niet nat, rood of gezwollen) gehoorverlies is ook geheel perceptief.

Is op zich pluis, bij Kentalis geweest, huisarts spuit de oren wel eens uit. Aanvang maken met de hoortoestelaanpassing

Zou ik met deze client nog iets moeten ten aanzien van zijn klachten over "gevoelige slijmvliezen" en het wel eens willen klaren van de oren. Is bezoek aan KNO nog nodig of kan het gewoon via huisarts bij toename van de klachten.

Linda Schot

Inderdaad intacte (voor zover te zien) grijze trommelvliezen met een normale stand hamersteel en lichtreflex, dus 'pluis'. Audiometrie past hierbij. De tubaire disfunctie geeft geen verandering van gehoor. De eerste keuze is om de klachten met de huisarts te bespreken.

Foto's

Audiometrie